top of page

Is geloof belangrijk ?

In ons persoonlijk leven speelt ons christelijk geloof een belangrijke rol. Het huwelijk is voor ons geen vrijblijvende afspraak, maar evenmin een gevangenis. Homoseksualiteit zien wij niet als een zondig vraagstuk, maar simpelweg als iemands seksuele voorkeur.

Gedreven door Gods liefde zijn we bereid om naar elkaar en naar eenheid te zoeken. We realiseren ons dat we niet zonder Gods nabijheid kunnen. Terugkijkend zien we duidelijk Zijn liefdevolle aanwezigheid, zelfs in de diepe dalen die we afzonderlijk en eenzaam hebben doorgemaakt. De top van de berg bereik je nu eenmaal niet zonder vanuit het dal omhoog te gaan, en soms leek het landschap op de uitdagende Rocky Mountains.

Desondanks en bovenal wil ik niet zeggen dat ik 'voel', nee, ik WEET dat het "zeer goed en ruim voldoende" is. Samen hebben we, ondanks vele moeilijkheden, opnieuw de weg naar elkaar gevonden en invulling gegeven aan onze relatie. Het is een prachtige, en op sommige punten moeilijk te bevatten, rijkdom om elkaar aan te vullen en lief te hebben, zelfs als het aanvankelijk onmogelijk leek.

We hebben ontdekt dat een huwelijk niet alleen de moeite waard is om voor te vechten, maar ook kracht kan genereren die deuren naar elkaar opent en een nieuwe wind laat waaien.

mondriaanlijntje3.jpg

Is deze website  dan alleen nuttig als je Christen bent?  

Nee, zeker niet. Elke persoon is in staat om weloverwogen keuzes te maken en vanuit liefde voor de ander te handelen, ongeacht hun geaardheid.

Het verdriet is niet groter, de verwarring niet minder, en het gemis is voor ieder persoon even wezenlijk, ongeacht geloofsovertuiging.

Wanneer deze uitdagingen binnen het huwelijk opduiken, begint er een lange weg waarin partners elkaar opnieuw moeten leren kennen, vinden en vertrouwen. Helaas worden er (vaak onterechte) labels en vooroordelen opgehangen, vooral als het gaat om seksuele voorkeur en seksualiteit.

Te veel labels en vooroordelen als het om seksuele voorkeur gaat.
mondriaanlijntje3.jpg

Dus, met onze focus op een huwelijk waar beide partners centraal staan en een gelijkwaardige rol spelen, erkennen we ieders verantwoordelijkheid, persoonlijkheid, wil en inzet bij het maken van keuzes.

Geen zweverig geitenwollensokken gedoe, maar het onder ogen zien van de realiteit, het maken van keuzes, vallen en weer opstaan. Het vergt nadenken, overwegen, huilen, lachen en soms de stilte van het niet durven.

Omgaan met gevoelens van onmacht of angst om beschadigd uit de strijd te komen. Vasthouden aan jezelf en tegelijkertijd de ander loslaten, om uiteindelijk te leren jezelf los te laten en de ander met beide handen vast te grijpen.

mondriaanlijntje3.jpg

Geïnteresseerd om  verder te lezen?

bottom of page